18

Het Roode Hert

Hoofdstraat 235
1611 AG Bovenkarspel
Tel: 0228-511412
Fax: 0228-515413
contact@hetroodehert.com
http://www.hetroodehert.com
Openingstijden
Maandag: 17:00-00:00
Dinsdag: 17:00-00:00
Woensdag: 17:00-00:00
Donderdag: 17:00-00:00
Vrijdag: 17:00-00:00
Zaterdag: 17:00-00:00
Zondag: 17:00-00:00

Locatie

Volg ons
Actie

Geen deal beschikbaar

Maak kans op een gratis:

Geen winprijs beschikbaar

Ons KoopkrachtPlus voordeel is:
iedere dinsdag, woensdag en donderdag (behalve de feestdagen)4 personen dineren = 2 personen afrekenen(keuze uit het Cerf Rouge menu ter waarde van € 35,- per persoon.)(consumpties uitgezonderd)
Over ons

De geschiedenis van het Hotel Restaurant "Het Roode Hert" begint rond 1595. "Het Roode Hert" was toen een herberg in de West-Friese "Streek" aan de weg tussen Hoorn en Enkhuizen. Nu ligt "Het Roode Hert" in het hart van Bovenkarspel, binnen de gemeente Stede Broec in het gebied dat bekend staat om zijn bloemencultuur en waar ook de grootste zaaizaad bedrijven van de wereld zijn gevestigd, tevens vlak gelegen bij het welbekende Zuiderzee plaatsje Enkhuizen.

Al vier eeuwen is "Het Roode Hert" een onderkomen voor hen die op hun weg een rustplaats zoeken om te eten, te drinken en te overnachten. De herberg van vroeger is thans een gerenommeerd restaurant en hotel, waar de stijl uit het verleden nog tastbaar aanwezig is. Onze gastronomie en service staan voor een hoge kwaliteit. Wij kunnen bogen op een rijke historie en culinaire traditie. Wij zijn bekend om onze exclusieve wijnkaart en onze expertise op wijngebied. Het restaurant ademt een typische Franse sfeer.
De lounge
Dit is de "huiskamer van Bovenkarspel". Men komt hier graag omdat de "West-friese gezelligheid" het trefwoord is. In totaal kunnen hier 25 gasten zoals we dat in West-Friesland noemen "mooi anzitten". Onze aanbeveling naar u is dat ook maar eens te doen
Restaurant
In het restaurant doen wij veel met tafelbereidingen. A la carte dineren is mogelijk t/m 10 personen. Mocht u met meer gasten 
willen dineren, dan stellen wij graag in overleg met u een menu samen. Buiten de kaart om zijn er ook vaak seizoensproducten 
aanwezig. In het najaar mooie wildgerechten en in het voorjaar Hollandse asperges en lamsvlees. 

Avondvullend;  zomers op het terras en ’s winters bij de openhaard kunt u een aperitief gebruiken voordat u aan tafel wordt verzocht. Wij kunnen menusuggesties doen vanaf € 19,25 per persoon. Gerechten die niet op de kaart staan maar die wel geserveerd kunnen worden zijn o.a.: Garnalen cocktail, Chateau Briand, geflambeerde kersen. (informeer naar de mogelijkheden)
Hotel
Als u het mooie West-Friesland eens rustig wilt bekijken is "Het Roode Hert" een uitstekende uitvalsbasis. Wij liggen in het hart 
van Bovenkarspel; nabij het Streekbos, Markermeer en Zuiderzeestad Enkhuizen. Het hotel beschikt over goede kamers met prive-sanitair, kleuren tv en telefoon. Voor uw overnachting hebben wij 11 kamers ter beschikking.
Zalen
Het Roode Hert beschikt over een aantal sfeervolle zalen waarin het mogelijk is 500 gasten te ontvangen voor recepties, vergaderingen, productpresentaties en partijen. Natuurlijk kunnen ook kleinere groepen ontvangen worden. Tevens bestaat de mogelijkheid om in het "franse" restaurant, uw intieme (familie) diner of zakenlunch te laten plaatsvinden. Bij ons staat een team van gemotiveerde vakmensen voor u klaar om op een gastvrije wijze rekening te houden met uw wensen. Wij voelen ons verantwoordelijk voor u en uw gasten. Kwaliteit en service staan hoog in ons vaandel, daarom wordt een bezoek aan "Het Roode Hert" voor u en uw gasten een aparte en prettige ervaring.

Specialiteiten

Klassiekers à la carte Entrées/voorgerechtenRundercarpaccio, Old Amsterdam, pijnboompitjes en pesto € 12,00Gerookte paling, gerookte zalm en Hollandse garnalen € 12,50Gerookte kalfshaas, tonijnmayonaise, krokante Parmezaanse kaas € 12,50Gamba's, aioli, frisse salade, zongedroogde tomaat € 12,75 Potages/soepenMosterdsoep, spekjes, croutons, prei € 6,50Uiensoep, croutons, kaas € 5,75Runderbouillon, groentegarnituur € 5,50 Poissons/hoofdgerechten visGebakken zeetong € 27,50Gebakken zalm, kruidenboter, roze garnalen, uitjes € 17,50Zeebaars, couscous, kreeftensaus € 22,00Kabeljauw, spek, mosterdsaus, spinazie € 21,50 Viandes/hoofdgerechten vleesRunderbiefstukje, gamba's, rode wijnsaus € 21,00Chateaubriand, ui, champignons, pepersaus € 24,00Lamskoteletjes, knoflooksaus, flageolets € 22,50Kalfs-, runder- en varkenshaas, mosterdsaus € 22,00 Desserts/nagerechtenCheese cake, appelsorbetijs € 7,25Vanille ijs, chocoladesaus, amandelen, slagroom € 6,50Nougatineparfait, sinaasappel, karamel € 7,00Flensje, citroenmousse, kersenijs € 7,50 Menu Cerf rouge  Kalfsproeverij  (voorgerecht € 12,50)Pinot Blanc, Leon Beyer, Alsace, 2012, France(€ 4,50 p/glas) Aspergesoep met reepjes beenham (soep € 6,50)Chardonnay, Miguel Torres, Santa Digna, 2012, Chili( € 4,50 p/glas) Op de huid gebakken poon met Hollandse asperges en kruidenolie  (warm voor-/tussengerecht € 12,50)Sauvignon blanc, Miguel Torres, 2012, Chili( € 4,50 p/glas) Lamsrack met Hollandse asperges en een knoflook-rozemarijnsaus (hoofdgerecht € 23,50)Rioja Altos Ibericos, Miguel Torres, 2010, Spain( € 4,50 p/glas) Kaasplankje  (nagerecht € 7,50)Late bottled vintage port 2008, Portugal ( € 5,00 p/glas) Sorbetijs van sinaasappel en basilicum met een chocoladecakeje  (nagerecht € 7,00)Muscat de Rivesaltes, Domaine Mas Amiel, 2011, France ( € 4,00 p/glas)   Menu     :6 gangen menu      € 65,00wijnarrangement :                   € 24,00 Menu     :5 gangen menu      € 55,00wijnarrangement :                   € 20,00 Menu     :4 gangen menu      € 45,00wijnarrangement :                   € 16,00 Menu     : 3 gangen menu     € 35,00wijnarrangement :                   € 12,00          (klassiekers a la carte gerechten worden niet verwerkt in bovenstaand menu)